26 maj 2023

Safety Dag hos Dansk Sprinkler Teknik

En hel dag om sikkerhed og kommunikation

En vellykket dag med et fuldt dagsprogram om sikkerhed og kommunikation løb af stablen hos Dansk Sprinkler Teknik i slutningen af maj.

”Safety Week” foregår på tværs af alle lande og business units i Vinci, og som en del af koncernen, havde DST planlagt en hel dag, hvor vi udveksler erfaringer om sikkerhed, får input fra eksterne konsulenter og bliver mere bevidste om, hvordan vi altid gør sikkerhed til en topprioritet i hverdagen.

Hvordan hænger det sammn med skumfiduser?  Eller at vikle sig ud af en stor rundkreds, hvor alle holder i hånd?

Fordi i år var ”kommunikation” temaet for Safety Dag. Og i løbet af dagen blev vi testet i forskellige teambuilding øvelser, hvor både verbal og nonverbal kommunikation var omdrejningspunktet for at kunne lykkes med opgaverne.

Byggeriets Arbejdsmiljøbus var inviteret til at holde et oplæg om sikkerhed og havde forud for dagen screenet et par byggepladser, som vi fik feedback på og god dialog omkring. En konsulent med ekspertise i kommunikation og psykisk arbejdsmiljø holdt et oplæg, hvor der blev lagt vægt på at god kommunikation starter fra morgenstunden, og hvordan vi på en simpel måde alle kan bidrage til et godt arbejdsmiljø.

Daglige risikovurderinger og toolbox møder har kolossal betydning for at forhindre arbejdsskader i dagligdagen og her er kommunikation et vigtigt værktøj. God kommunikation er ikke kun at tale – men også lytte og være opmærksom på kolleger omkring sig, uanset hvor vi er og hvem vi sammen med på byggepladser.

Et fælles commitment fremmer succes – når vi samarbejder er vi ikke kun stærkere, men også sikrere.

Dagen blive krydret med solskinsvejr & pølsevogn.